Warzywa krajowe
Polskie warzywa słyną z wyjątkowego smaku. To w dużej mierze zasługa sprawdzonych metod uprawy udoskonalanych przez lata. Dlatego do współpracy z naszą hurtownią wybieramy lokalnych dostawców z wieloletnim doświadczeniem. Dzięki ich wiedzy i umiejętnościom możemy oferować najwyższej jakości aromatyczne produkty. Ich walory odżywcze i smakowe doceniają klienci, którzy oferują gościom zarówno popularne dania barowe, jak i wykwintne potrawy. Wysokiej jakości polskie warzywa to gwarancja kulinarnego sukcesu.
Oferowane warzywa krajowe:
- botwinka,
- brokuł,
- brukselka,
- burak czerwony (kula, podłużny),
- cebula (klasyczna, czosnkowa, czerwona, szalotka, szalotka bananowa),
- chrzan świeży,
- cukinia (klasyczna, baby),
- cykoria (zielona, czerwona),
- czosnek,
- dynia,
- fasolka (szparagowa, mamut),
- kalafior,
- kalarepa,
- kapusta (młoda, biała, czerwona, pekińska, stożek, włoska),
- kukurydza,
- marchew,
- ogórek (szklarniowy, polny),
- papryka (czerwona, żółta, zielona, chili),
- pasternak,
- pietruszka,
- pomidor (klasyczny, malinowy, koktajlowy),
- por,
- rabarbar,
- rzepa (czarna, biała),
- rzodkiew,
- rzodkiewka,
- sałata (masłowa, radicchi, salonowa, frizz, roszponka, rukola, rzymska, lodowa),
- seler (klasyczny, naciowy),
- szparagi,
- szpinak,
- ziemniaki,
- i inne.